Wildwind Sailing respects your privacy. We use cookies, which do not collect any personal data about you, for the purposes of analysis, marketing and social media integration. Please read our privacy policyOk

Wildwind, al 35 jaar de beste zeilvakanties

Wildwind staat al 35 jaar bekend als een van de beste organisatoren van zeilvakanties ter wereld. Onze zeillocatie is in Griekenland, maar wij zijn een Brits bedrijf. We zijn opgericht in 1987 en hebben dus al vele jaren ervaring een een sterke reputatie voor wie een excellente zeilervaring zoekt.

Maar wat maakt een zeilvakantie bij Wildwind dan zo bijzonder?

Uitmuntende locatie voor watersport

Ons centrum ligt tussen prachtige aangelegde tuinen met uitzicht over de nabijgelegen eilanden Ithaka en Kefalonia. Vassiliki is beroemd vanwege de windcondities die perfect zijn voor watersport. De lichte ochtendbries is perfect voor beginners die de basisbeginselen van het zeilen willen leren en voor meer ervaren zeilers om hun techniek te perfectioneren. Bijna elke middag zorgt de sterke diagonale wind voor oplopende spanning onder zelfs de meest ervaren zeilers en windsurfers. De baai van Vassiliki is uniek vanwege haar unieke windcondities, maar omdat de baai van drie kanten wordt ingesloten biedt het ook een veilige, overzichtelijke omgeving.

Ons centrum is eenvoudig te bereiken met een directe vlucht vanuit Nederland. Vanaf de luchthaven is het maar een uur langs de prachtige oostkust van het eiland om bij ons centrum te komen.

Personeel en materieel

Onze vloot omvat wat een zeiler nodig heeft: van eenvoudige beginnersboten (zoals de Laser Pico) tot boten voor extreme prestaties, zoals de 49er, SB3, Tornado, F18 Hobie Tigers en vrijwel alles daartussen. Ongeacht uw vaardigheidsniveau of zeilambitie, hebben wij altijd het juiste materieel voor u.

Wildwind is erkend door de Britse RYA en - in tegenstelling tot veel organisatoren van zeilvakanties - bieden wij het volledige scala van cursussen voor dinghies en multihull-boten, zonder extra kosten! Laat ons bij aankomst weten dat je geïnteresseerd bent in een certificeringscursus. Je krijgt bij ons les van de beste instructeurs die er zijn; de meeste hebben een serieuze lijst van races waaraan zij hebben deelgenomen en wij hebben zelfs nationale kampioenen als instructeurs. Aan het begin van het seizoen organiseren wij speciale lesweken met Olympische coaches waaraan u kunt deelnemen.

Vraag iemand in de zeilwereld waar ze het liefst naartoe gaan voor een strandgebaseerde zeilvakantie en je zult steeds weer de naam Wildwind horen. Wildwind is sponsor van vele prestigieuze evenementen, zoals de F18/Hurricane National Championships en de East Coast Piers Race. Wij organiseerden zelf het allereerste Hobie 16 EK dat in Griekenland plaatsvond!

Een volwaardige vakantie-ervaring!

Quality time op het water is belangrijk, maar de vriendschappen en het plezier ’s avonds horen ook bij uw vakantie. Geniet van de barbecue op het strand, van de cocktailavonden met live muziek en van de rest van de eclectische mix van entertainment dat wij bieden. Het mooie vissersdorp Vassiliki met zijn haven vol tavernes en bars bevindt zich op slechts een paar minuten lopen langs het strand. Wildwind is al meer dan 25 jaar in Vassiliki en onze klanten krijgen altijd een warm onthaal, waar ze ook naartoe gaan.

Als u op reis bent met iemand die niet heel erg of zelfs helemaal niet is geïnteresseerd in zeilen, dan is er nog van alles te doen in en rond Vassiliki. Zo bieden wij ons Healthy Options-programma aan, met een verscheidenheid aan Yoga-, Pilates- en fitnesslessen plus activiteiten als begeleide wandelingen, mountainbiketochten, aqua-safari's, duiken en sightseeing. Uiteraard is dit ook gewoon een uitstekende plek om lui op het strand te liggen of met een boek naast het zwembad. In het hoogseizoen garandeert onze Kids Club dat u voldoende tijd hebt voor uzelf.